”Captain America” skapar rekord i fanlitteratur

HOLLYWOOD. Den framgångsrika filmen ”Captain America: Civil war” har setts av miljontals biobesökare över hela världen. Men fansen nöjer sig inte med att kolla in superhjältarna på bioduken, de skriver också rekordmycket fanlitteratur.

De galna siffrorna som avslöjar fansens engangemang för superhjältarna.
De galna siffrorna som avslöjar fansens engangemang för superhjältarna.

Sajten Wattpad är störst i världen när det gäller de flesta typer av amatörtexter och fanlitteratur.
När filmen om superhjältarna hade premiär nästan fördubblades intresset för dem. Sedan den förra filmen, ”Avengers: Age of Ultron”, har fansen ägnat mer än 200 miljoner minuter åt att läsa om rollfigurer som ”Iron man”, ”Captain America”, ”Hawkeye” och ”Black widow”.
På sajten finns det fler än 738 000 berättelser om Marvel-hjältarna.
Mer info: blog.wattpad.com